Ga jij nog steeds voor de ‘Quickfix’? Of….

Op de Gezondheidsbeurs heb ik de afgelopen dagen veel verschillende sprekers en schrijvers voorbij zien komen. Voor ieder wat wils! Maar toch ook wel weer verwarrend. Zoveel meningen, feiten en overtuigingen: De ene arts zegt dit, de andere deskundige dat.
Wel gluten of geen gluten? Wel of geen vet? En wat voor vet moet je gebruiken dan? En hoe vaak moet je nou eigenlijk eten?

Geen wonder dat we hierdoor door de bomen het bos niet meer zien! En eigenlijk willen we het liefst toch gewoon een kant en klare oplossing.
Dus kopen we direct na zo’n interessante lezing een boek!
De dieetboeken en boeken over voeding gingen als zoete broodjes.
Eindelijk hebben we het! Dit is het! En dat voor maar 20,- euro!!

Een paar weken later staat het boek meestal nog steeds ongelezen in kast.
OF: We hebben het boek wel gelezen en passen een paar dingen toe. (Meestal alleen dat wat toch al mooi in ons straatje past)
Een paar mensen zijn zo gemotiveerd dat ze het roer omgooien en alles letterlijk opvolgen! Wow! Dat geeft resultaat! Maar na 3 weken is het niet meer te vol te houden en gaan ook zij weer ‘de mist in’. Want het past eigenlijk toch niet bij en in hun leven.

Mensen willen graag een ‘Quickfix’. En het is bovendien een stuk makkelijker om weer het zoveelste dieetboek te kopen, dan om eens echt naar binnen te kijken.

Want wat ik miste is het PSYCHOLOGISCHE aspect over voeding en afvallen. Dus niet WAT je moet eten, maar het WAAROM.

WAARDOOR ben je in eerste instantie te zwaar geworden? Of vind je jezelf alleen maar te zwaar?
WAAROM zorg je niet goed voor jezelf?

Er was 1 zaaltje met het thema ‘Mind’. Helemaal links achterin de hoek. Ik denk dat de meeste mensen dit zaaltje niet eens hebben gezien.

Zelf mocht ik gelukkig in het Bloggerstheater een lezing geven. Hierdoor had ik gelukkig een groter bereik met mijn boodschap, die zowel over body als mind gaat.
Mijn doel is om volgend jaar met dit onderwerp op het hoofdpodium te staan!

Geen zin om daar nog een jaar op te wachten? Ben je nu al bereid wat dieper kijken dan alleen die buitenkant? Ga dan naar www.loveyourlijfcoaching.nl
Of geef je meteen op voor ons programma ‘Love Your Lijf in 90 Days’. We gaan volgende week dinsdag 13 februari al beginnen!
Super als je erbij bent.

Liefs Irma