Geen bikinistress meer met deze 5 tips.

Wat een prachtig weer was het de afgelopen dagen! Word jij hier ook zo blij van? Wij wel. Door de zon krijgen we meteen dat vakantiegevoel. Zon. Zee. Strand.

Toch werden Ingrid’s zomers jarenlang beheerst door acute bikinistress. In de maanden mei en juni werd ze overvallen door een gevoel van paniek: ‘Shit, hoe ga ik dit doen? Die bikini staat voor geen meter. Mijn buik is te slap. Ik heb putten in mijn benen. En waar komen die lovehandles vandaan?’

Ingrid voelde zichzelf dan altijd erg ongelukkig. Was boos op zichzelf. Waarom ben ik te dik? En waarom heb ik niet eerder iets gedaan? Zo begon ze dan toch maar weer aan het zoveelste crashdieet.

Ondertussen stond Irma in de sportschool te zweten met een extra strak trainingsschema, want alleen met de perfecte beachbody ging zij naar het strand. En daar hoorde natuurlijk een megastreng hongerdieet bij.

Inmiddels weten wij dat het anders kan. Dragen we gewoon een bikini. Of een jurk. Of shorts. Zonder dieet en met een grote glimlach.

Omdat wij het iedere vrouw gunnen om blij te zijn met haar lichaam delen we graag de 5 tips, die ons geholpen hebben om relaxt te kunnen genieten in bikini en zomerjurk:

1. Wees niet langer streng voor je lichaam en maak de volgende afspraak met jezelf:

“Deze zomer ga ik genieten van mijn lichaam en positief over mijn lichaam denken. Ik kies er iedere keer zelf voor om niet lekker in mijn vel te zitten en dat verdient mijn lichaam niet. Niks te dik, niks ik moet afvallen en niks mezelf verstoppen, omdat ik niet perfect ben. Ik ben helemaal goed zoals ik ben en ik mag mezelf laten zien.”

Dit is het belangrijkste besluit dat wij een aantal jaar geleden genomen hebben. En weet je, het is het vertrekpunt geweest naar onze Love Your Lijf Leefstijl. Het helpt je om milder te zijn naar jezelf en jouw lijf. Niet meer zo streng te oordelen. Natuurlijk hebben wij nog weleens een negatieve gedachte over ons lichaam, maar daar gaan we niet meer op in en al helemaal niet naar handelen. We herinneren onszelf dan aan bovenstaande afspraak met onszelf en focussen op het positieve wat ons lichaam ons brengt.

2. Vergelijk jezelf niet langer met andere vrouwen.

Wij hebben een sterke drang om onszelf te vergelijken met andere vrouwen. En zien dan vooral wat bij de ander ‘beter’ is: zij is mooier, slanker, strakker en heeft ook nog eens een gave bikini. Je haalt jezelf zo voortdurend naar beneden en zit jezelf alleen maar in de weg. Guess what? De kans is groot dat de betreffende vrouw ook zo naar jou kijkt! Stop met jezelf te vergelijken met anderen: iedereen is uniek en mooi op haar eigen manier. You’re unique. That’s your power!

3. Focus op hoe jouw lijf voelt in plaats van hoe het eruit ziet.

Kijk niet langer alleen in de spiegel naar hoe jouw lichaam eruit ziet, maar leg de nadruk op hoe jouw lichaam zich voelt. Voel de zon op je huid. De wind door je haar. Het zand tussen je tenen. Je voeten in het water. Voel wat dat met jouw lichaam doet. Dit geeft jou het gelukkige gevoel waar je zo naar verlangt. Realiseer je wat je dankzij jouw mooie lijf allemaal kunt doen en voelen.

4. Koop een bikini of badpak waar jij je helemaal lekker in voelt.

Koop een bikini waar jouw lichaam zich helemaal lekker in voelt. Je hoeft echt niet mee te doen aan de laatste modetrend. Ga voor jouw eigen stijl en comfort. Geen knellende bandjes, naar buiten glippende borsten, maar soepel vallend materiaal dat jouw vormen waardig draagt. Happiness zit niet in de maat van jouw bikini, maar in hoe jij jouw bikini draagt.

5. Geniet!

Echte schoonheid zit van binnen. Wees blij met en trots op jouw unieke lijf. Als jij lekker in je vel zit en zelfverzekerd bent dan straal je dat uit. Geniet van de mooie zomerse momenten. Zo vaak hebben we die hier niet. Ga voor de good vibes!

We wensen je nog heel veel zomerse dagen toe. In bikini.

Love Your Lijf! Je hebt er maar een!

Liefs,

Irma & Ingrid

 

PS. Als je meer nodig hebt dan deze tips om lekker van de aankomende zomer te kunnen genieten kom dan naar onze workshop ‘Happy & Healthy Summer Proof’ op zaterdag 14 juli 2018 van 14.00-16.30 uur. Prijs: € 25,00. Dan krijg je nog veel meer tips&tricks, eyeopeners, coaching, fun en happy food, zodat jij stappen gaat zetten naar jouw Love Your Lijf beachbody Samen met een groep leuke vrouwen. Meld je nu hier aan.