ons-verhaal2
‘Ons verhaal’

Wij, Irma van de Pol (mental coach, personal trainer en diëtist) en Ingrid den Ouden (gedragscoach) werken ieder vanuit onze eigen discipline al een aantal jaar met vrouwen, die worstelen met hun lichaam, gewicht en eten.

‘Het is zo heftig om te zien hoeveel vrouwen ontevreden over hun lichaam zijn. Of er zelfs een hekel aan hebben. Zich hierdoor zo ongelukkig voelen en zo hard voor zichzelf zijn. De oplossing zoeken in eindeloos calorieën tellen, megastrenge (di)eetschema’s en superstrakke sportroosters.’

Irma

In haar sportschool No Excuses helpt Irma als (personal) trainer vrouwen om af te vallen en sterk en gezond te worden. Irma doet dit door vrouwen te helpen bewegen, te begeleiden om gezond te gaan eten in combinatie met mentale coaching. ‘Strong is the nieuw sexy’ is haar motto.

Ingrid

Ingrid heeft haar eigen coachpraktijk. Met een speciaal coachtraject helpt ze vrouwen om te stoppen met diëten en lijnen door de focus te verschuiven van het obsessief bezig zijn met het uiterlijk naar verbinding maken met het innerlijk (mentaal en emotioneel). Haar motto: ‘Happy is the new skinny’.

Het is geen toeval dat wij vrouwen willen helpen om hun lichaam te leren accepteren. Zelf zijn we jarenlang met ons lijf bezig geweest en weten wat voor impact dat op je leven kan hebben. Ingrid heeft meer dan 30 jaar diëten achter de rug en Irma heeft als fitness-model, dat streeft naar het perfecte lichaam, jarenlang roofbouw op haar lijf gepleegd.

Ingrid:
‘Ik stond vaak voor de spiegel en haatte wat ik zag. Ik baalde van mijn heupen, van de vetrollen op mijn buik, van mijn dikke kont. Jarenlang beheerste dat mijn dag. Ik holde van het ene dieet naar het volgende. En was diep teleurgesteld in mezelf als het weer niet gelukt was.’

Irma:
‘In mijn verleden als model en wedstrijd bodybuildster in de bikiniklasse was ik ook nooit tevreden met mijn lichaam. Het kon altijd nog perfecter. Ik had geen enkel respect voor mijn lijf. Zorgde slecht voor mezelf. En ik dacht dat ik de enige was, die zo in gevecht was met haar lichaam. Een gevecht in alle eenzaamheid.’

Als geen ander weten wij dus hoe obsessief je met je lichaam bezig kunt zijn en hoe ongelukkig je daarvan eigenlijk wordt. Ook weten wij door onze ervaringen inmiddels zeker dat:

‘geluk niet in een sixpack of een slank lichaam zit’

Wij geloven zelfs dat het andersom werkt:

‘als je jezelf van binnen gelukkig voelt krijg je ook het lichaam dat van nature bij jou past. Jouw prachtige, unieke lijf.’

Irma schreef er een boek over

arrow

Daarom hebben wij met Love Your Lijf maar een missie:

Wij willen dat vrouwen weer gelukkig in de spiegel kijken.
Blij met hun lichaam. Blij met zichzelf. Blij met hun leven.

We hebben met onze programma’s inmiddels tientallen vrouwen geholpen om voorgoed te stoppen met diëten, lijnen of extreem sporten. Door hen met elkaar te verbinden en te begeleiden, zodat ze anders naar hun lichaam en zichzelf leren kijken. Weer echt willen zorgen voor hun lichaam. Van binnen en van buiten. Zichzelf weer zien als mooi mens en prachtige vrouw.

Dat gunnen wij iedere vrouw! Daar gaan we voor!

Liefs,

Irma & Ingrid