Succesverhalen

Wat deelnemers aan Love Your Lijf in 90 Days zeggen:

Succesverhaal-Marjolein

Naam: Marjolein

Leeftijd: 36 jaar

“In januari ben ik begonnen aan een nieuwe frisse start. En wat voor een!
Nu al een jaar met de nodige pieken en dalen, want door Love Your Lijf in 90 Days lekker ben ik ECHT met mezelf aan de slag gegaan. Met nog zes andere vrouwen. We zijn totaal verschillend, maar hebben allemaal hetzelfde negatieve zelfbeeld, dat we als klein meisje over onszelf aangepraat kregen of bedacht hebben.

Hoe verder we in het traject kwamen, hoe meer we zagen dat we eigenlijk allemaal op elkaar lijken en erg veel van elkaar kunnen leren.

Stapje voor stapje kwamen we erachter dat we onszelf niet moeten vullen of van onszelf weg moeten vluchten, maar onszelf gaan voeden met wat goed voor ons is.

Of dit nu mentaal, fysiek of spiritueel is. Het gaat om het echt voelen waarom je eet en reageert vanuit je gewoonte en dit bijstellen. Bij de een is dat meer mentaal en bij de ander meer fysiek.

Wat mij heel erg heeft geholpen is dat je de dingen die er zijn niet moet wegstoppen, maar juist moet voelen. Als je het toelaat wordt het langzaam maar zeker minder heftig.

Het mooiste is dat we eigenlijk als een soort bloem in de knop langzaam onze mooie blaadjes mogen laten zien en als een prachtige volle en open roos mogen gaan stralen. Voor mij een absoluut nieuw begin van een nieuwe mij en een nieuw lijf! ”

Succesverhaal-Tamar

Naam: Tamar

Leeftijd: 48 jaar

“Na de zoveelste dieetpoging was ik wéér zwaarder uit de strijd gekomen. Ik besefte dat diëten niet de oplossing was en wilde de onderliggende redenen van mijn eetgedrag aanpakken, maar hoe? De oproep van Ingrid voor het Love Your Lijf In 90 Days-traject was precies wat ik zocht!

Ik vond het moeilijk om naar mezelf te kijken in de spiegel. Mijn gezicht mocht er zijn, maar alles daar onder….Tijdens het traject kwam ik erachter dat ik mijn waardering puur en alleen uit mijn omgeving haalde en daardoor mezelf tekort deed. Ik vergeleek mezelf constant met anderen en vond hen altijd beter, mooier, slimmer, slanker, sterker.

Ik heb anders leren kijken naar en denken over mezelf. Ik lever geen strijd meer met mijn lijf, ik ben milder voor mezelf en geniet meer.

En in de spiegel zie ik nu een mooie sterke vrouw, die zichzelf de moeite waard vindt.

Ik vind het heel bijzonder hoe Irma en Ingrid een veilige omgeving weten te creëren, waarin je met een klein groepje onbekende vrouwen zó de diepte in gaat. Dat komt ook doordat ze zichzelf kwetsbaar opstellen en uit eigen ervaring spreken.

Ik had nooit gedacht dat ik mijn negatieve gedachten over mezelf ooit hardop zou durven uitspreken. En ik was erg verbaasd toen ik gelijksoortige negatieve gedachten hoorde van de andere, in mijn ogen prachtige en sterke, vrouwen. Wat een eyeopener te beseffen dat we allemaal zulke gedachten hebben over onszelf! Het zorgt voor een diepe verbinding, waarin je elkaar onvoorwaardelijk steunt en eigenlijk niet meer los wilt laten. Dus we gaan gewoon door en houden contact, heel bijzonder!”

anoniem

Naam: Roos

Leeftijd: 39 jaar

“Als ik in de spiegel keek, zag ik kraaienpootjes van het ouder worden en een slappere huid, omdat ik afgevallen ben. Niet leuk, maar door Love Your Lijf in 90 Days heb ik geleerd om met trots te accepteren wat er is. Dit ben IK!

Er gebeuren zulke mooie dingen tijdens de groepssessies. De andere vrouwen vertellen wat ze mooi aan je vinden.

Zelf zag ik alleen een putje hier en een vetrol daar. Zij zien een heel andere vrouw. Dat geeft zo’n kick. Dat werkt nog dagen door.
Ik was al een paar jaar aan mezelf aan het werken, maar deze bijeenkomsten zijn zo verhelderend. Ingrid en Irma vertellen zelf ook over hun worsteling met hun lichaam en eten. Ze zijn niet de klassieke therapeuten. Langzaam laat ik alle schildjes vallen en zie ik een mooiere versie van mezelf in de spiegel tevoorschijn komen.”

Ginny

Naam: Ginny

Leeftijd: 39 jaar

‘Ik trainde al een tijdje bij de sportschool No Excuses waar Irma mede-eigenaar van is. Op een gegeven moment kwam ik in gesprek met Irma over het Love Your Lijf in 90 Days programma. Ik dacht meteen “Wow! Tof concept.”

Mijn hele leven ben ik bezig geweest met de weegschaal en hoewel ik nu al jaren redelijk stabiel ben waren er echt nog wel een aantal mentale puntjes die me in de weg zaten.

Dat is dus meteen een van de toffe dingen van dit programma: je hoeft niet te zwaar of te licht te zijn, het gaat om hoe je naar jezelf kijkt!

Wat is je zelfbeeld? Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? En wat ziet een ander?

Ik heb me dus aangemeld en ben mijn traject begonnen met een 1-op-1 coachgesprek met Ingrid. Minuut 1 viel alle spanning van me af, wat een warme, lieve vrouw. Ik voelde echt geen enkele schroom om te vertellen wie ik was en wat er speelde.

Daarna volgde de eerste groepssessie, mega ongemakkelijk voelde ik me, maar wat er die avond gebeurde zal ik nooit vergeten….
Een groep vrouwen, de meeste hadden elkaar nog nooit gezien, allemaal onzeker over wat hun te wachten staat en over hoever ze zichzelf bloot kunnen en willen geven. Nou, dit duurde misschien 15 minuten. Toen iedereen zich had voorgesteld veranderde de vibe in de groep naar een warm, vertrouwd, samen zijn we sterk gevoel! Wat een kracht! Wat prachtig hoe iedereen zich op haar manier durfde open te stellen!

En wat weten Irma en Ingrid perfect hoe ze iedere vrouw in hun waarde kunnen laten en tegelijk de kracht van een groep vrouwen kunnen aanboren! Ik ben door dit traject echt heel anders naar vrouwen gaan kijken. Ik heb geleerd om vaker verder te kijken dan alleen naar de buitenkant, bij anderen, maar zeker ook bij mezelf!!’

anoniem

Naam: Lianne

Leeftijd: 27 jaar

‘De groepsprogramma’s Love Your Lijf in 90 Days en The Next Step hebben mij veel inzicht gegeven in mijn zelfbeeld en de strenge, veroordelende gesprekken, die ik, dag in dag uit, van binnen met mezelf voerde.

De eerste sessie was het heftigst. We mochten vertellen waarom we deelnamen aan het programma en waar we het liefst mee geholpen zouden willen worden. Toen ik aan de beurt was kwam ik niet eens door mijn eerste zin heen. Mijn keel zat volledig dicht. Ik begon ongelofelijk hard te huilen. Alle opgekropte emoties kwamen eruit. Doodeng, maar het mocht!

Na een paar weken voelde ik een soort verlichting.

Na een aantal key-opdrachten die we met de hele groep hebben gedaan, realiseerde ik mij dat verandering echt mogelijk is.

Ik voelde hoop en opluchting.

Dankzij de duidelijke en liefdevolle begeleiding van Irma en Ingrid tijdens de sessies, de begripvolle reacties en steun van de andere vrouwen in de groep, de verrassende opdrachten, yoga en de ademhalingsoefeningen ben ik weer in contact gekomen met mijn emotionele en authentieke zelf.

We zijn nu inmiddels 10 maanden verder en ik kan met zekerheid zeggen dat Love Your Lijf een lifechanging event voor mij is geworden. Ik ben 27 en nog jong, maar ik ben ontiegelijk blij dat ik deze confrontatie met mezelf ben aangegaan.

Dankjewel Irma en Ingrid! Ik kan mijn gevoel niet in woorden uitdrukken, maar weet dat het groots is en dat ik jullie en de impact die jullie op mij hebben gehad nooit zal vergeten.’

Wat deelnemers aan het Love Your Lijf een-op-een traject zeggen:

Foto Ilse

Naam: Ilse

Leeftijd: 42 jaar

“Ik heb het individuele coachtraject van Love Your Lijf doorlopen. Na een half jaar sporten bij Irma en goed op mijn voeding letten kwam er bij mij een keerpunt. Fysiek werd ik fitter, maar mentaal kreeg ik het steeds zwaarder. Het voelde allemaal als heel hard werken. Alsof mijn nieuwe leefstijl elk moment in elkaar kon klappen. Terwijl ik zo goed bezig was. Dat merkte ik aan mijn lijf. Dat wist ik en mijn omgeving was zo trots. Toch voelde het niet zo!

Er moest iets gebeuren op mentaal vlak en zo kwam ik bij Ingrid terecht.

Love Your Lijf vraagt om veel meer dan wilskracht. De manier van coachen heeft er voor gezorgd dat ik weer VOEL. En dan ook echt!!!

Dat ik helemaal goed ben zoals ik ben en dat in mijn geval veel en verkeerd eten niet de oplossing is. Coaching en blijven sporten wel! Plezier, zelfvertrouwen, echt weer mezelf zijn. En oh, wat was en is het soms heftig! En nu? Nu zeg ik tegen iedereen DOEN. Ik gun het iedereen. I love mijn lijf en ben goed zoals ik ben.”

Wat deelnemers aan de Love Your Lijf VIP-Dag zeggen:

anoniem

Naam: Jackie

Leeftijd: 27 jaar

“Ik kijk terug op een hele fijne, inspirerende dag! Ik vond het mooi om te zien hoe open iedereen durfde te zijn. Ik moet het nog wel allemaal verwerken en laten bezinken, maar ik heb echt veel geleerd en gevoeld en weet zeker dat het een fijne zomer gaat worden.

Ik wil Irma en Ingrid heel, heel, heel erg bedanken voor deze dag! Jullie zijn echt twee fantastische, inspirerende vrouwen! De dag zat echt goed in elkaar met alle afwisselingen! En de goodybag was echt te gek! Ik hoop dat jullie dit kunnen voortzetten!”

anoniem

Naam: Wende

Leeftijd: 32 jaar

“Ik vond het een geweldige dag, moest er wel echt even van bijkomen. Niet alleen van wat er bij mij naar boven kwam, maar nog meer van de verhalen van de andere vrouwen.
Allemaal prachtige sterke vrouwen, ik ga graag deze zomer met jullie naar het strand in bikini. Ik zal nog lang nagenieten van deze dag”